Ο ΑΟ Χαϊδαρίου έγινε 80άρης και το γιόρτασε

Η διοίκηση του ΑΟ Χαϊδαρίου και ο Δήμος χάρισαν μια βραδιά εκπλήξεων για τα γενέθλια του Συλλόγου.

aox80Πέρασαν κιόλας ογδόντα χρόνια. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να μην φορούν πλέον σκισμένα παπούτσια, να μην αγωνίζονται σε ξερά γήπεδα, όμως όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αυτοί του 80άρη πλέον ΑΟ Χαϊδαρίου συνεχίζουν να κάνουν υπερήφανη μια πόλη.

Πηγή πολιτισμού και ήθους, ο ΑΟ Χαϊδαρίου συμπλήρωσε ογδόντα χρόνια ζωής και ετοιμάζεται να τα γιορτάσει. Ιδρύθηκε το 1937 με πρώτα χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μαύρο, τα οποία αντικαταστάθηκαν περίπου 40 χρόνια αργότερα από το μπλε και το κόκκινο. Το 1958 ο Α.Ο. Χαϊδαρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο του Α.Ο. Χαϊδαρίου το γήπεδο «Σιδηρόπουλου» στην Ιερά Οδό. Το 1986 η ομάδα του Χαϊδαρίου ανέβηκε για πρώτη φορά στη Δ΄ Εθνική ενώ το 1990 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική. Το 1992 έχασε την άνοδο στη Β΄ Εθνική για ένα βαθμό.

aox80giorthΟ πρόεδρος του ΑΟΧ, Σωτήρης Παπαϊωάννου, μίλησε γι’ αυτήν σε συνέντευξή του: «Θα είναι αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Ενός συλλόγου που φέρει το όνομα της πόλης και κουβαλά στις πλάτες του βαριά ιστορία. Ο ΑΟ Χαϊδαρίου και η πόλη πορεύονται μαζί ογδόντα και είμαι βέβαια ότι δεν θα σταματήσει ποτέ η κοινή πορεία τους.

Για τον ΑΟ Χαϊδαρίου και την κοινή πορεία του με την πόλη μίλησε στη City View και ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Νίκος Καραγιάννης: «Ο ΑΟ Χαϊδαρίου είναι η ιστορικότερη ομάδα της πόλης. Ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για τον αθλητισμό στην πόλη και γι’ αυτό θεωρείται ο σύλλογος που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ιστορία της. Σε όλες τις κατηγορίες που έπαιξε έχει συνδέσει το όνομά του με το ήθος και τον πολιτισμό και τη διαπαιδαγώγηση αθλητών και φυσικά με την ανάδειξη μεγάλων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έφτασαν έως την Εθνική ομάδα. Μας κάνει πάντα υπερήφανους.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ότι καλύτερο στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Υγείας για τους αθλητές και πολλές διακρίσεις.

Από την πρώτη στιγμή, ως δημοτική αρχή  καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια να παρέχουμε αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας τόσο στον ΑΟ Χαϊδαρίου όσο και στους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συλλόγων. Τέτοια προσπάθεια αποτελεί και ο νέος τάπητας στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» που παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις θα μπει το επόμενο διάστημα.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά στον ΑΟ Χαϊδαρίου, κάθε επιτυχία στα μέλη της σημερινής διοίκησης, στους αθλητές μικρούς και μεγάλους και φυσικά στους γονείς. Να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους».

received_754171481451176Μεταξύ πολλών παλαίμαχων και προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν εκείνη τη βραδιά ήταν και ο Σταύρος Μπαλοδήμας. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν η σύζυγός του Κατερίνα Σταματίδου και οι δυο του κόρες Φλάβια και Μιχαέλα Μπαλοδήμα. Ο Σταύρος, πέρα από φανατικός φίλαθλος της ομάδας υπήρξε και δριμύς υποστηρικτής της προσφέροντας αφιλοκερδώς το έργο του τα τελευταία 15 χρόνια. Η δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας το 2004-2005, η έκδοση της αθλητικής εφημερίδας Fair Play και η προβολή των αθλητικών δρώμενων της ομάδας τα τελευταία 8 χρόνια στην εφημερίδα 24ΩΡΕΣ Χαϊδάρι είναι μερικές από τις ασχολίες που προσέφερε με μεράκι και αγάπη στην ομάδα.

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bfΗ οικογένεια εκφράζει τα θερμά ευχαριστήρια στο Σύλλογο για την αναγνώριση της προσφοράς του και την πρόταση που διατυπώθηκε να ονομαστεί η αίθουσα Τύπου του συλλόγου ως «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ» καθώς και στους οπαδούς της ομάδας  για τη συγκινητική πρωτοβουλία της δημιουργίας του πανό που ακολουθεί στα γήπεδα τους αγώνες του ΑΟ Χαϊδαρίου.

Comments

comments

Click to comment