Επιστολή διαμαρτυρίας του δήμου Χαϊδαρίου!

Μία πρωτότυπη επιστολή διαμαρτυρίας λάβαμε σήμερα από το Γραφείο Τύπου του δήμου, το οποίο έχει μία ιδιότυπη αντίληψη για το τι είναι είδηση και τι δεν είναι.

Σας την παραθέτουμε αυτούσια, ενώ ακολουθεί η απάντησή μας:

ΠΡΟΣ : Χαϊδάρι 247 press

ΘΕΜΑ: «Αποσιώπηση της παρουσίας του Δημάρχου σε δραστηριότητα πολιτών από την ειδησεογραφική σελίδα»

Κ. Διαχειριστή του Χαϊδάρι 24 ώρες,

Διαβάζοντας την είδηση με τίτλο «Οι Μαμάδες στο Δρόμο ήρθαν στο Χαϊδάρι», με έκπληξη και απορία, παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην παρουσία αντιπροσωπίας της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου και μάλιστα με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης Μιχάλη Σελέκο. Παρόντες επίσης ήταν και οι αντιδήμαρχοι Ναουάφ Δαουάχερ και Μόσχος Χουδελούδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ζώτος.

Κατανοούμε, το γεγονός ότι διαφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική από τη Δημοτική Αρχή, την ιδεολογική της τοποθέτηση, πράγμα που αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ που η σελίδα σας προβάλει· καλά κάνετε, είναι δικαίωμά σας.

Όμως, είναι άλλο πράγμα η διαφωνία, η πολεμική απέναντι στις θέσεις μας και άλλο η συνειδητή αποσιώπηση της είδησης για να αποδείξετε ότι τάχα η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί. Αυτό είναι παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας. Μάλιστα, ξεπεράσατε τα όρια, αφού «κόψατε» από τη φωτογραφία που προβάλετε, επίτηδες,  τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους την ώρα που συζητούσαν με τις μητέρες που ήταν παρούσες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σας επισυνάπτουμε την πραγματική φωτογραφία από το http://mamastodromo.blogspot.com/ και ζητάμε την άμεση διάψευση και ανάκληση της ψεύτικης είδησης.

Πρός τιμήν τους, οι μητέρες που ήταν παρούσες, έκαναν την ίδια παρατήρηση για την αναπαραγωγή της είδησής σας.

Ωστόσο, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα για αυτή σας την ενέργεια:

  • Τι σας εξυπηρετεί ως ειδησεογραφικό site αυτή η ενέργεια;
  • Ακολουθείτε του κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εάν ναι, θα ανακαλέσετέ την είδηση ενημερώνοντας όσους σας διαβάζουν;

Ζητάμε να δημοσιεύσετε την επιστολή μας, όπως προβλέπει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας για τις ψευδείς ειδήσεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το δελτίο τύπου:

haidari-dimarhos-mamades-sto-dromo-4 haidari-dimarhos-mamades-sto-dromo-1

Πάμε τώρα να δούμε, τι ακριβώς θέλει να μας πει το Γραφείο Τύπου του δήμου…

Οι κύριοι του Γρ. Τ. λοιπόν γράφουν ότι: “…με έκπληξη και απορία, παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην παρουσία αντιπροσωπίας της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου…” Αλήθεια; Θα έπρεπε; Γιατί; Υπάρχει κάποια υποχρέωση εκ μέρους μας να αναφέρουμε τα παρόντα μέλη της δημοτικής αρχής; Ειδικά όταν πρόκειται για μία δράση που δεν είναι δημοτική, αλλά πολιτών; Σας ενημερώνουμε κύριοι του Γρ. Τ. ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση εκ μέρους μας να αναφέρουμε τα παρόντα σε εκδηλώσεις μέλη της δημοτικής αρχής, ούτε η δημοσιογραφική δεοντολογία ορίζει πως πρέπει να αναφέρονται οι παρευρισκόμενοι. Η δημοσιογραφική δεοντολογία ορίζει πως πρέπει να αναφέρεται η είδηση και οι συντελεστές ενός γεγονότος. Η δημοτική αρχή ήταν απλά παρούσα, συζήτησε με τις μαμάδες και βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι κύριοι του Γρ. Τ. λοιπόν γράφουν επίσης ότι: “…άλλο πράγμα η διαφωνία, η πολεμική απέναντι στις θέσεις μας και άλλο η συνειδητή αποσιώπηση της είδησης…” Πως είπατε; Συνειδητή αποσιώπηση της είδησης; Αγαπητοί κύριοι, τα μέλη της δημοτικής αρχής και η παρουσία τους σε μία εκδήλωση, δεν είναι η είδηση!!! Η είδηση είναι ότι οι μαμάδες ζητούν ελεύθερα πεζοδρόμια για τα παιδιά τους, όχι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι!!!

Οι κύριοι του Γρ. Τ. τέλος γράφουν ότι: “… ζητάμε την άμεση διάψευση και ανάκληση της ψεύτικης είδησης”. Ποια είναι η ψεύτικη είδηση; Ότι οι μαμάδες ήρθαν στο Χαϊδάρι; Ότι ζητούν ελεύθερο χώρο για να περπατήσουν; Μπααα… Το “έγκλημά” μας είναι ότι δεν αναφέραμε την παρουσία του δημάρχου. Μα δεν αναφέραμε ούτε την παρουσία των “Πολιτών σε Δράση”, ούτε την παρουσία του κ. Ντηνιακού, ούτε την παρουσία κάποιου άλλου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος άλλωστε. Μήπως νομίζετε κύριοι ότι αυτές τις δράσεις οι πολίτες τις διοργανώνουν για να έρθετε εσείς και να φωτογραφηθείτε μαζί τους; Αν ναι, κάνετε λάθος.

Κλείνοντας λοιπόν, το μέσο μας, ηλεκτρονικό και έντυπο, θα αναφέρει όλα όσα γίνονται στην πόλη και κρίνει ότι ο πολίτης θέλει να τα μάθει. Αν διαφωνείτε με την προσέγγισή μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας. Όπως είναι και δικό μας να δημοσιεύουμε αυτά που κρίνουμε, χωρίς να δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν…

Comments

comments

Click to comment